Ananasová buchta – recept s kompotem z plechovky

Skvělá ananasová buchta z kompotu – plechovky je vynikající. Je to doslova orgasmus mezi buchtami díky své lahodnosti a svěžesti ananasu. Někdo také přidává na tuto buchtu ještě vanilkový pudink.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 plechovka ananasů koleček (okolo 400 g)
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1/4 hrnku másla

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  3. Přidejte olej, vejce, mléko a vanilkový extrakt. Smíchejte vše dohladka, dokud nedostanete hladké těsto.
  4. Plech o rozměru přibližně 23×33 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
  5. Na dno plechu rozložte kolečka ananasů a mezi ně ještě můžete přidat kousky ananasu, pokud chcete.
  6. V malém hrnci na středním ohni rozpusťte málo máslo a hnědý cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs se zahustí.
  7. Nalijte cukrovou směs na ananas a rovnoměrně ji rozetřete.
  8. Na vrch přilijte těsto a rozetřete ho tak, aby zakrylo ananas.
  9. Buchtu pečte v předehřáté troubě asi 35 až 40 minut, nebo dokud těsto nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
  10. Po upečení nechte buchtu s ananasem vychladnout a poté ji otočte na servírovací talíř, takže ananasová vrstva bude nahoře.
  11. Nechte buchtu vychladnout úplně a nakrájejte na porce.
  12. Můžete ji podávat samotnou nebo případně s vanilkovým šlehačkou nebo zmrzlinou. Můžete také ananasovou buchtu pokrýt pudinkem a želatinou.

Ananasová buchta je skvělým dezertem pro milovníky ananasu. Je sladká, šťavnatá a má příjemnou kombinaci chuti. Je ideální jako závěrečný dezert po jídle, na rodinné oslavy nebo pro speciální příležitosti.

Napsat komentář