Ananasové řezy s kokosovým krémem – recept

Tyto ananasové řezy s kokosovým krémem jsou neskutečně osvěžujícím a lahodným dezertem, který dokonale kombinuje sladkou chuť šťavnatého ananasu s chutí skvělého vláčného těsta a kokosu. Důkladně je vychlaďte a užijte si to pravé osvěžení v podobě skvělých ananasových řezů.

Ingredience

Těsto

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku mléka pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilková esence

Náplň

  • 1 konzerva plátků ananasu
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu

Kokosový krém

  • 1 plechovka vychlazeného kokosového mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a vymažte nebo vyložte plech papírem na pečení.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce, mléko a vanilkový extrakt. Dobře vše promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  4. Okapané plátky ananasu nakrájejte na menší kousky.
  5. V misce smíchejte ananas s cukrem a strouhaným kokosem.
  6. Rozprostřete hotové těsto na připravený plech.
  7. Na těsto rozprostřete ananasovou směs.
  8. Pečte ananasové řezy v předehřáté troubě asi tak 30 minut nebo dokud těsto neztuhne a vrchní část nemá zlatohnědou barvu.
  9. Vychlazené kokosové mléko vytáhněte z ledničky sceďte nadbytečnou vodu.
  10. Do kokosového krému přidejte třtinový cukr, vanilkový extrakt a vše dobře promíchejte.
  11. Hotové a vychlazené ananasové řezy nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte s kokosovým krémem.

Napsat komentář