Aperol Spritz + další 3 recepty s Aperolem

Aperol Spritz je osvěžující a oblíbený italský aperitiv. Zde je recept na přípravu Aperolu Spritz tak jak má správně být + další 3 recepty s Aperolem, které vás budou určitě zajímat.

Ingredience

  • 60 ml Aperolu
  • 90 ml prosecca (italské šumivé víno)
  • 30 ml sodovky (nebo perlivé vody)
  • Pomerančový plátek (na ozdobu)
  • Ledové kostky

Postup

  1. Do sklenice naplňte ledovými kostkami.
  2. Přidejte Aperol, prosecco a sodovku do sklenice.
  3. Jemně promíchejte nápoj špachtličkou nebo vařečkou, aby se všechny ingredience spojily.
  4. Dozdobte Aperol Spritz plátkem pomeranče.
  5. Podávejte Aperol Spritz vychlazený. Můžete použít speciální sklenici pro Aperol Spritz, která je širší a nižší než běžné sklenice na víno, aby se zachovala správná chuť a vůně nápoje.

Aperol Spritz je ideální jako osvěžující a lehký nápoj pro letní dny. Můžete si ho vychutnat při posezení s přáteli nebo jako aperitiv před jídlem.

Aperol Spritz
Aperol Spritz

Další 3 skvělé recepty s Aperolem

Kromě klasického Aperol Spritzu lze Aperol využít i v dalších chutných receptech. Zde je několik nápadů.

Aperol Negroni

  • 30 ml Aperolu
  • 30 ml ginu
  • 30 ml červeného vermutu
  • Pomerančová kůra (na ozdobu)

Smíchejte Aperol, gin a červený vermut ve sklenici s ledem. Dobře promíchejte a přelijte do koktejlové sklenice. Ozdobte pomerančovou kůrou.

Aperol Spritz s grapefruitem

  • 60 ml Aperolu
  • 90 ml prosecca
  • 30 ml grapefruitové šťávy
  • Sodovka (nebo perlivá voda)
  • Grapefruitový plátek (na ozdobu)
  • Ledové kostky

Připravte Aperol Spritz podle klasického receptu, ale přidejte také grapefruitovou šťávu. Dobře promíchejte a ozdobte plátkem grapefruitu.

Aperol Mojito

  • 60 ml Aperolu
  • 50 ml bílého rumu
  • 30 ml čerstvého limetkového džusu
  • 2 lžičky cukru
  • 8-10 lístků máty
  • Sodovka (nebo jemně / perlivá voda)
  • Ledové kostky

V mixéru nebo sklenici rozmixujte lístky máty s cukrem a limetkovým džusem, aby se uvolnila chuť máty. Přidejte Aperol, rum a ledové kostky. Dobře promíchejte a dolijte perlivou vodou. Ozdobte lístkem máty.

Tyto recepty vám umožní vychutnat si Aperol v různých variacích a objevit nové chutě a kombinace. Přizpůsobte si je podle svého vkusu a užijte si osvěžující nápoje s Aperolem.

Aperol – aperitiv z Itálie známý po celém světě

Aperol je alkoholický aperitiv pocházející z Itálie. Jedná se o oranžově zbarvený likér s hořkosladkou chutí a jemnou bylinnou vůní. Byl poprvé vyroben v roce 1919 v Padově a postupem času se stal populárním aperitivem po celém světě.

Aperol je vyroben z kombinace bylin, koření, pomerančové kůry a dalších přírodních složek. Obsahuje nižší obsah alkoholu než tvrdý alkohol, často se pohybuje kolem 11 %.

Nejznámějším nápojem s Aperolem je Aperol Spritz, který se skládá z Aperolu, prosecca (italského šumivého vína) a sodovky. Tento nápoj je typický pro italskou kulturu a je oblíbený jako osvěžující aperitiv, zejména v letních měsících.

Aperol se také používá jako součást koktejlů, jako je například Aperol Negroni, Aperol Mojito nebo Aperol Sour. Má osvěžující chuť a sladce hořký charakter, který přispívá k unikátnímu zážitku.

Díky svému výraznému oranžovému zbarvení a svěží chuti je Aperol oblíbeným aperitivem při setkání s přáteli, večírku nebo grilování.

Aperol Spritz při západu slunce
Aperol Spritz při západu slunce

Napsat komentář