Arašídové cukroví – recept z arašídového másla

Arašídové cukroví z arašídového másla je lahodné a velice chutné pečivo, které je plné arašídového másla. Zkuste tento skvělý recept na přípravu těchto chutných arašídových sušenek, které neudělají ostudu na žádném stole.

Ingredience

  • 1/2 hrnku másla (měkkého)
  • 1/2 hrnku arašídového másla (neslazeného)
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • cukr pro obalení sušenek (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a připravte plech na pečení s pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte měkké máslo, arašídové máslo, bílý cukr a hnědý cukr dohladka.
  3. Přidejte vajíčko a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
  4. V jiné míse smíchejte hladkou mouku, jedlou sodu a sůl.
  5. Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a arašídovým máslem a míchejte, dokud se vše dobře nespojí a nevytvoří těsto.
  6. Dejte těsto do lednice asi na 30 minut, aby ztuhlo a lépe se s ním pracovalo.
  7. Vytvořte malé kuličky z těsta (asi 1 až 2 lžičky na každou kuličku). Můžete kuličky obalit v cukru, pokud chcete vytvořit křupavější vrstvu.
  8. Umístěte kuličky na připravený plech s dostatečným rozestupem mezi nimi, protože během pečení se rozšíří.
  9. Pečte cukroví asi 10 až 12 minut nebo dokud nezačnou lehce hnědnout na okrajích.
  10. Vyjměte cukroví z trouby a nechte je chvíli vychladnout na plechu, než je přesunete na mřížku, aby úplně vychladly.

Tímto způsobem připravené arašídové cukroví, které je plné chuti po arašídech a bude skvělým doplňkem k odpolednímu čaji nebo kávě. Neztratí se ani na žádném stole, včetně toho vánočního.

Napsat komentář