Kombinace jablek, ořechů a skořice nemá chybu a tato hrníčková bábovka je toho také důkazem. Věřte, že tento recept si opravdu oblíbíte, pomůže vám zpracovat jablka a pokud tuto bábovku s jablky, ořechy a skořicí nabídnete návštěvě, tak na tak skvělý moučník jen tak nezapomenou.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 a 1/2 hrnku cukru krystal
- 1 hrnek oleje
- 3 vejce
- 3 středně velká jablka, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
- 1 hrnek nasekaných ořechů (vlašské ořechy, lískové ořechy nebo třeba mandle)
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- Vanilkový cukr nebo vanilka z 1/2 vanilkového lusku
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu tak, že ji důkladně vymažete máslem nebo olejem a vysypete strouhankou nebo moukou.
- Ve velké míse smíchejte oba cukry (nebo vanilkový extrakt), olej, vajíčka. Promíchejte vše dohladka.
- Postupně přidejte k předchozí směsi hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletou skořicí. Vše opět důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez jakýchkoliv hrudek nebo nerozmíchaných ingrediencí.
- Přidejte nastrouhaná jablka a nasekané ořechy. Opatrně je vmíchejte do těsta.
- Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
- Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 až 60 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu.
- Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 30 minut a zkuste ji opatrně vyklopit.
Tato bábovka s jablky, ořechy a skořicí je skvělým spojením sladkých jablek, ořechů a aromatické skořice. Je to výborná bábovka zvlášť na podzim nebo na zimu. Tuto bábovku můžete ozdobit moučkovým cukrem promíchaným s trochou skořice. Můžete použít také polevu, ale méně tak vynikne aroma právě jablek a úžasné skořice.