Je spousta skvělých receptů na různé bábovky. Často jsou podobné, pro děti. Tady ale máme skvělou bábovku s vaječným likérem nebo koňakem, který dodá skvělou chuť. Můžete použít také domácí vaječný likér a užít si dokonalý výsledek vaší snahy. Tuto bábovku si skvěle vychutnáte například ke kávě.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 1/2 hrnku krystalového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnku vaječného likéru – koňaku
- 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (dle chuti)
- Špetka soli
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si formu na bábovku a vymažte ji například máslem a vysypte strouhankou.
- Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, olej, vajíčka a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Můžete samozřejmě použít také vanilku z poloviny vanilkového lusku, pokud máte k dispozici. Vše promíchejte důkladně dohladka.
- Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez jakýchkoliv nerozmíchaných ingrediencí nebo hrudek.
- Přidejte na závěr vaječný likér a promíchejte tak, aby byl likér rovnoměrně rozložen ve těstě.
- Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
- Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 minut, nebo dokud bábovka nezíská lehce zlatavou barvu.
- Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě zhruba půl hodiny, opatrně ji vyklopte a nechte úplně vychladnout.
Tato bábovka s vaječným likérem bude mít jemnou a lahodnou chuť díky použitému likéru. Můžete ji ozdobit moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak je, aby její samotná chuť vynikla co nejvíc.