Domácí banánové lívance – recept bez mouky

Vynikající banánové lívance bez mouky, které zbožňují také děti. Jsou vláčné, skvělé svou chutí. Stačí vám zralé banány, vejce a můžete se pustit do domácích lívanců.

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky skořice (volitelné)
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte a rozmačkejte banány vidličkou nebo je rozmixujte dohladka v mixéru.
  2. Ve velké míse rozšlehejte vejce.
  3. Přidejte rozmačkané banány, prášek do pečiva, skořici (pokud používáte) a špetku soli. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
  4. Rozpalte pánvičku na střední teplotu a přidejte trochu oleje.
  5. Lžící dávejte malé dávky těsta na pánvičku a tvarujte lívance.
  6. Smažte lívance z obou stran, dokud nejsou zlatavé a pevné.
  7. Postupně vyndávejte hotové lívance z pánve a přendávejte na talíř, dokud nepoužijete všechno těsto.
  8. Podávejte banánové lívance ještě teplé například s oblíbeným, čerstvým ovocem, javorovým sirupem nebo jogurtem.

Tento recept na banánové lívance bez mouky je skvělý pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu nebo se snaží omezit příjem mouky. Jsou lahodné, vláčné a plné banánové chuti. Můžete si je doplnit podle svého gusta o další ingredience, jako jsou třeba ovesné vločky, ořechy, rozinky nebo čokoládové kousky.

Napsat komentář