Vynikající banánové lívance bez mouky, které zbožňují také děti. Jsou vláčné, skvělé svou chutí. Stačí vám zralé banány, vejce a můžete se pustit do domácích lívanců.
Ingredience
- 2 zralé banány
- 2 vejce
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky skořice (volitelné)
- špetka soli
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte a rozmačkejte banány vidličkou nebo je rozmixujte dohladka v mixéru.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce.
- Přidejte rozmačkané banány, prášek do pečiva, skořici (pokud používáte) a špetku soli. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
- Rozpalte pánvičku na střední teplotu a přidejte trochu oleje.
- Lžící dávejte malé dávky těsta na pánvičku a tvarujte lívance.
- Smažte lívance z obou stran, dokud nejsou zlatavé a pevné.
- Postupně vyndávejte hotové lívance z pánve a přendávejte na talíř, dokud nepoužijete všechno těsto.
- Podávejte banánové lívance ještě teplé například s oblíbeným, čerstvým ovocem, javorovým sirupem nebo jogurtem.
Tento recept na banánové lívance bez mouky je skvělý pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu nebo se snaží omezit příjem mouky. Jsou lahodné, vláčné a plné banánové chuti. Můžete si je doplnit podle svého gusta o další ingredience, jako jsou třeba ovesné vločky, ořechy, rozinky nebo čokoládové kousky.