Banánové lívanečky – recept

Banánové lívanečky jsou lahodné a zdravé lívanečky, které se připravují z rozmačkaných banánů, těsta z obilné mouky, mléka a dalších přísad. Jsou výborným způsobem, jak využít přezrálé banány a připravit si chutnou a výživnou snídani nebo svačinu.

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 1 velké vejce
  • 1/2 hrnku (120 ml) mléka
  • 1 hrnek (125 g) mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice (volitelně)
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)
  • Špetka soli
  • Máslo nebo olej na potření pánve

Postup

  1. Oloupejte banány a rozmačkejte je vidličkou nebo mačkátkem na brambory, dokud nezískáte hladkou hmotu.
  2. Přidejte vajíčko a mléko k rozmačkaným banánům a dobře promíchejte.
  3. Postupně přidávejte obilnou mouku, prášek do pečiva, skořici (pokud používáte) a vanilkový extrakt (volitelně). Míchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Přidejte špetku soli podle chuti.
  4. Rozehřejte pánvičku na střední teplotu a potřete ji máslem nebo olejem.
  5. Lžící nalijte těsto na rozpálenou pánev, abyste vytvořili lívanečky o požadovaném průměru. Lívanečky se obvykle pečou na obou stranách, dokud nejsou zlatě hnědé a pevné (asi 2 minuty na každou stranu).
  6. Hotové banánové lívanečky můžete podávat s různými doplňky, jako je třeba med, javorový sirup, čerstvé ovoce nebo jogurt. Můžete také posypat trochou skořice nebo cukrem.

Toto je základní recept na banánové lívanečky, který můžete dále upravit podle svých preferencí. Banánové lívanečky jsou lahodné a plné sladké chuti z banánů, což je dělá zdravější variantou pro skvělou snídani nebo svačinu.

Napsat komentář