Vynikající hrníčkový recept na bílkový biskupský chlebíček s kandovaným ovocem a ořechy, které mohou být vlašské, nebo jakékoliv podle vaší chuti. Na hotový chlebíček z bílků můžete dát také čokoládovou polevu.
Ingredience
- 6 bílků
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1/2 kostky másla
- 2 hrnky kandovaného ovoce
- 1 panák rumu
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3/4 hrnku vlašských ořechů
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Kandované ovoce dejte do kastrolku a zalijte rumem a trochou vody pouze tak, aby bylo kandované ovoce ponořené.
- Dejte na mírný oheň a vařte asi 5 minut, aby ovoce změklo a nasálo.
- Z cukru a bílků postupně vyšleháme sníh, do kterého vmícháme rozpuštěné vychladlé máslo a přimícháme všechny ostatní ingredience.
- Formu na biskupský chlebíček, případně na srnčí hřbet vyložte pečicím papírem, těsto nalijte a rovnoměrně rozetřete.
- Pečte bílkový chlebíček s kandovaným ovocem a ořechy cca 50 minut na 180 °C.
- Hotový biskupský chlebíček z bílků nechte vychladnout, vyklopte z formy a krájejte po vychladnutí.
- Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem a ořechy můžete vyladit také čokoládovou polevou.