Biskupský chlebíček z bílků – recept s kandovaným ovocem a ořechy

Vynikající hrníčkový recept na bílkový biskupský chlebíček s kandovaným ovocem a ořechy, které mohou být vlašské, nebo jakékoliv podle vaší chuti. Na hotový chlebíček z bílků můžete dát také čokoládovou polevu.

Ingredience

  • 6 bílků
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 kostky másla
  • 2 hrnky kandovaného ovoce
  • 1 panák rumu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku vlašských ořechů
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Kandované ovoce dejte do kastrolku a zalijte rumem a trochou vody pouze tak, aby bylo kandované ovoce ponořené.
  2. Dejte na mírný oheň a vařte asi 5 minut, aby ovoce změklo a nasálo.
  3. Z cukru a bílků postupně vyšleháme sníh, do kterého vmícháme rozpuštěné vychladlé máslo a přimícháme všechny ostatní ingredience.
  4. Formu na biskupský chlebíček, případně na srnčí hřbet vyložte pečicím papírem, těsto nalijte a rovnoměrně rozetřete.
  5. Pečte bílkový chlebíček s kandovaným ovocem a ořechy cca 50 minut na 180 °C.
  6. Hotový biskupský chlebíček z bílků nechte vychladnout, vyklopte z formy a krájejte po vychladnutí.
  7. Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem a ořechy můžete vyladit také čokoládovou polevou.

Napsat komentář