Blesková hrnková bábovka s přesnídávkou a slaným karamelem – recept

Tato hrnková bábovka s přesnídávkou a slaným karamelem je opravdu rychlá a můžete ji připravit opravdu bleskově díky tomuto receptu. Díky použité přesnídávce a slanému karamelu se jedná o skutečnou delikatesu, která ze stolu zmizí opravdu před očima.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1 hrnek cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek jogurtu, zakysané smetany nebo dětské přesnídávky

Slaný karamel

  • 1 hrnek cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/2 hrnku smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka soli

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, vymažte a vysypte formu na bábovku.
  2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
  3. Ve druhé míse ušlehejte máslo s cukrem dohladka.
  4. Přidejte postupně, vanilkový extrakt a zamíchejte.
  5. Postupně přidejte směs suchých ingrediencí a jogurtu (nebo zakysané smetany / přesnídávky) do této směsi a dobře vše promíchejte.
  6. Nalijte těsto do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě asi 50 minut nebo dokud není bábovka upečená.
  7. Připravíme si karamel. Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr, vodu a vařte na středním ohni, dokud směs nezkaramelizuje.
  8. Přidejte smetanu, máslo a špetku soli. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí a nezískáte hladký karamelový krém.
  9. Nechte hotový karamelem ochladnout.
  10. Po upečení bábovky ji nechte chvíli vychladnout, potom ji vyklopte a nechte úplně vychladnout.
  11. Před podáváním polejte bábovku připraveným slaným karamelovým krémem.
  12. Podle chuti ji můžete ještě ozdobit například nasekanými vlašskými ořechy a rozinkami.

Tato hrnková bábovka s přesnídávkou a slaným karamelem je skvělým spojením vláčné a lahodné bábovky s karamelem. Podle sebe můžete využít také nasekané vlašské ořechy a rozinky ať už do těsta nebo na posypání bábovky.

Napsat komentář