Vynikající recept na borůvkovou buchtu, kterou můžete upéct s čerstvými nebo mraženými borůvkami. Dá se také udělat třeba se sněhem nebo s vynikající drobenkou. Záleží jen a jen na vašich chutích.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 l mléka
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 100 g másla
- 250 g čerstvých nebo mražených borůvek
- Moučkový cukr na posypání
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečícím papírem.
- Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
- V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny.
- Přidejte mléko a rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte.
- Postupně přidávejte směs s moukou a dobře promíchejte, aby nevznikaly hrudky.
- Přidejte čerstvé nebo mražené borůvky a opatrně je vmíchejte do těsta.
- Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete.
- Buchtu dejte do předehřáté trouby a pečte asi 30 až 35 minut, nebo dokud nezíská buchta zlatavou barvu a při zapíchnutí špejle do středu buchty nevychází zpět suchá.
- Hotovou borůvkovou buchtu nechte vychladnout na plechu a potom ji můžete posypat moučkovým cukrem.
- Borůvkovou buchtu nakrájejte na porce a podávejte samotnou nebo třeba ke kávě či kakau.
Tato borůvková buchta je skvělým dezertem nebo sladkou pochoutkou k odpolednímu čaji nebo kávě. Můžete ji také podávat se šlehačkou nebo zmrzlinou.