Borůvková buchta – recept s čerstvými nebo mraženými borůvkami

Vynikající recept na borůvkovou buchtu, kterou můžete upéct s čerstvými nebo mraženými borůvkami. Dá se také udělat třeba se sněhem nebo s vynikající drobenkou. Záleží jen a jen na vašich chutích.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 l mléka
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 250 g čerstvých nebo mražených borůvek
  • Moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečícím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
  3. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny.
  4. Přidejte mléko a rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte.
  5. Postupně přidávejte směs s moukou a dobře promíchejte, aby nevznikaly hrudky.
  6. Přidejte čerstvé nebo mražené borůvky a opatrně je vmíchejte do těsta.
  7. Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete.
  8. Buchtu dejte do předehřáté trouby a pečte asi 30 až 35 minut, nebo dokud nezíská buchta zlatavou barvu a při zapíchnutí špejle do středu buchty nevychází zpět suchá.
  9. Hotovou borůvkovou buchtu nechte vychladnout na plechu a potom ji můžete posypat moučkovým cukrem.
  10. Borůvkovou buchtu nakrájejte na porce a podávejte samotnou nebo třeba ke kávě či kakau.

Tato borůvková buchta je skvělým dezertem nebo sladkou pochoutkou k odpolednímu čaji nebo kávě. Můžete ji také podávat se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Napsat komentář