Vynikající a k tomu dietní bramboráky z dýně a cukety jsou skvělou alternativou k tradičním bramborákům pouze z brambor. Hodí se skvěle jako příloha třeba k masu, ale i samotné.
Ingredience
- 2 středně velké brambory
- 1 menší dýně (například hokaido nebo máslová dýně)
- 1 malá cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Dýni a cuketu oloupejte, zbavte semínek a také nastrouhejte na jemném struhadle.
- Cibuli a česnek jemně nasekejte.
- Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, dýni, cuketu, cibuli, česnek, vejce, mouku, strouhanku, mletý kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Na pánvi rozpalte olej.
- Lžící odebírejte směs bramborového těsta a vytvarujte malé placičky. Opatrně je přesuňte na rozpálenou pánev.
- Smažte bramboráky z obou stran dozlatova.
- Hotové bramboráky přesuňte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Opakujte smažení s dalšími placičkami, dokud nevyužijete všechno těsto.
- Podávejte bramboráky ještě teplé například se zakysanou smetanou nebo omáčkou podle vašeho výběru.
Bramboráky z dýně a cukety jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým bramborákům a jsou plné chuti a vláčnosti. Můžete si je vychutnat samotné, nebo je podávat jako přílohu k masovým pokrmům.