Bramborové noky se špenátem – recept

Bramborové noky se špenátem jsou lahodným a sytým pokrmem. Noky můžete zakoupit hotové v obchodě nebo připravit domácí bramborové noky, což je samozřejmě lepší varianta, která nezabere příliš moc času navíc. Tady je recept na přípravu bramborových noků se špenátem.

Ingredience

Pro bramborové noky:

  • 500 g brambor (oloupaných a nakrájených na menší kousky)
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Špetka soli

Pro špenát:

  • 200 g čerstvého špenátu (umytého a nasekaného)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání

Postup

  1. Příprava bramborových noků:
    • Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a pak oloupejte.
    • Brambory promačkejte přes sítko neboje ručně rozmačkejte šťouchadlem.
    • Přidejte mouku, vejce a špetku soli. Vytvořte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu více mouky a vypracujte.
    • Těsto rozdělte na menší části a vytvarujte z nich válečky. Poté nakrájejte na menší kousky a vytvarujte noky.
  2. Příprava špenátu:
    • Na pánvi zahřejte olivový olej a máslo.
    • Přidejte nakrájenou cibuli a smažte dozlatova.
    • Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho, dokud nezačne hezky vonět.
    • Přidejte nasekaný špenát a smažte, dokud špenát nezmenší svůj objem.
    • Přidejte smetanu na vaření a nechte směs vařit na mírném ohni, dokud se nezahustí. Můžete přidat sůl a pepř podle své chuti.
  3. Vaření bramborových noků:
    • Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu.
    • Do vroucí vody vložte bramborové noky a vařte je asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
    • Noky vyjměte naběračkou a přesuňte je na pánev se špenátem.
  4. Dokončení:
    • Bramborové noky smíchejte se špenátovou směsí a smetanou. Podávejte horké.
    • Posypte hotové jídlo strouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem podle vaší chuti.

Připravte si tyto chutné bramborové noky se špenátem, které jsou plné chuti a výbornou volbou pro například pro skvělou večeři.

Napsat komentář