Užijte si tento recept na skvělé bretaňské fazole, které jsou tradičním pokrmem po bretaňsku a kombinuje skvělé fazole s dalšími ingrediencemi, jako je slanina, špenát a česnek. Tato směs vytváří bohatý a chutný pokrm, který se však může často trochu lišit podle konkrétního receptu.
Ingredience
- 2 hrnky fazolí
- 200 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 200 g čerstvého nebo zmraženého špenátu
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce másla (volitelně)
Postup
- Pokud používáte sušené fazole, namočte je přes noc a před přípravou je uvařte podle návodu na obalu, dokud nezměknou. Pokud máte čerstvé fazole, uvařte je, dokud nejsou měkké. Pokud používáte fazole z konzervy, tak je pouze propláchněte a osušte.
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a slaninu. Osmahněte asi 5 minut, dokud slanina nezačne získávat barvu a česnek krásně nevoní.
- Přidejte fazole a vařte tak 10 minut, dokud se fazole dobře neprohřejí a nespojí s ostatními ingrediencemi.
- Přidejte špenát a vařte, dokud se špenát nezmenší a dobře nepromíchá s fazolemi a slaninou.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete, můžete přidat máslo pro bohatší chuť.
- Podávejte bretaňské fazole teplé jako samostatný pokrm například s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.