Bretaňské fazole – recept po bretaňsku

Užijte si tento recept na skvělé bretaňské fazole, které jsou tradičním pokrmem po bretaňsku a kombinuje skvělé fazole s dalšími ingrediencemi, jako je slanina, špenát a česnek. Tato směs vytváří bohatý a chutný pokrm, který se však může často trochu lišit podle konkrétního receptu.

Ingredience

  • 2 hrnky fazolí
  • 200 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 200 g čerstvého nebo zmraženého špenátu
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce másla (volitelně)

Postup

  1. Pokud používáte sušené fazole, namočte je přes noc a před přípravou je uvařte podle návodu na obalu, dokud nezměknou. Pokud máte čerstvé fazole, uvařte je, dokud nejsou měkké. Pokud používáte fazole z konzervy, tak je pouze propláchněte a osušte.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nakrájený česnek a slaninu. Osmahněte asi 5 minut, dokud slanina nezačne získávat barvu a česnek krásně nevoní.
  4. Přidejte fazole a vařte tak 10 minut, dokud se fazole dobře neprohřejí a nespojí s ostatními ingrediencemi.
  5. Přidejte špenát a vařte, dokud se špenát nezmenší a dobře nepromíchá s fazolemi a slaninou.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete, můžete přidat máslo pro bohatší chuť.
  7. Podávejte bretaňské fazole teplé jako samostatný pokrm například s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.

Napsat komentář