Vynikající, lahodné a osvěžující broskvové řezy s tvarohovým krémem musíte vyzkoušet. Můžete použít čerstvé broskve, ale samozřejmě můžete využít také jiné ovoce podle chuti. Tvarohový krém v kombinaci se šťavnatým dužnatým ovocem je prostě delikátní pochoutka.
Ingredience
- 200 g broskví (oloupaných a nakrájených na tenké plátky)
- 200 g másla (měkkého)
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 500 g tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z 1 citronu
- mletý skořicový cukr (na posypání, podle chuti)
Postup
- V míse smíchejte máslo se 150 g cukru, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
- Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Na plech položte pečicí papír a rozetřete na něj těsto na řezy. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut, nebo dokud řezy nezezlátnou.
- Mezitím připravte tvarohový krém. Ve druhé míse smíchejte tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladký tvarohový krém.
- Po upečení řezů je nechte vychladnout. Poté je rozřízněte na půl a nanesete vrstvu tvarohového krému na spodní část. Na krém položte plátky broskví a zakryjte horní částí řezu.
- Posypte vrchní část řezů mletým skořicovým cukrem pro dochucení a dekoraci.
- Hotové broskvové řezy s tvarohovým krémem můžete ihned podávat. Skvěle chutnají jako osvěžující dezert nebo pochoutka ke kávě či čaji.
Tento recept je skvělý způsob, jak využít čerstvé broskve a připravit si lahodný a svěží dezert.