Brownies z červené řepy je zajímavou variantou tohoto oblíbeného dezertu, která přidává do tohoto receptu netradiční složku a zároveň dodává brownies hezkou barvu a výživnou, zdravou ingredienci. Tady máte vynikající recept na brownies z červené řepy.
Ingredience
- 1 středně velká červená řepa
- 150 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 150 g cukru
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- Špetka soli
- Případně ořechy nebo čokoládové kousky na doplnění
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C a připravte plech nebo formu vyloženou pečicím papírem.
- Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte, dokud není měkká. Poté ji rozmixujte dohladka v mixéru nebo food processoru. Můžete také použít čerstvě drcenou červenou řepu.
- Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud nevznikne hladká směs. Poté nechte chvíli vychladnout.
- V jiné míse smíchejte vejce, cukr a vanilkový extrakt. Dobře vše promíchejte.
- Přidejte rozpuštěnou čokoládu a máslo do směsi s vejci a opět důkladně promíchejte.
- Přidejte červenou řepu a promíchejte.
- Přidejte hladkou mouku, kakao a špetku soli. Směs promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Pokud si přejete, můžete do těsta přidat ořechy nebo čokoládové kousky.
- Těsto nalijte do připravené formy a vyrovnejte povrch.
- Pečte brownies asi 20 až 25 minut, dokud okraje nejsou pevné a střed stále lehce vlhký. Nepečte příliš dlouho, aby brownies zůstalo vláčné.
- Nechte brownies vychladnout a potom je můžete nakrájet na čtverečky a podávat.
Brownies z červené řepy budou mít krásnou barvu a příjemnou chuť. Červená řepa dodává tomuto dezertu nejen barvu, ale také sladkou a lehce originální příchuť.