Tato velice jednoduchá brynzová pomazánka je oblíbená v některých evropských zemích, zejména ve střední a východní Evropě, kde se brynza (sýr podobný sýru feta) často používá. Tato pomazánka z brynzy je výborná na chlebíčcích, nebo jen tak na čerstvém chlebu.
Ingredience
- 200 g brynzy
- 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte rozmačkanou brynzu se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
- Přidejte prolisovaný česnek a olivový olej.
- Dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou pomazánku.
- Dochuťte pomazánku čerstvě mletým pepřem podle chuti. Nezapomeňte, že brynza nebo feta sýr mohou být dost slané, takže nemusíte přidávat mnoho soli a určitě ochutnávejte.
- Pomazánku z brynzy podávejte s čerstvým pečivem a zeleninou podle vašeho výběru.
- Ozdobte pomazánku nasekanou petrželkou nebo čerstvými bylinkami pro další chuť a pro oko.
Tato brynzová pomazánka má bohatou chuť a je plná aromatické sýrové chuti, kterou dodává právě brynza. Při výběru brynzy se zaměřte na původ a kvalitu. Ideálně, pokud máte někoho třeba na Slovensku a můžete mít domácí brynzu.