Skvělá, jednoduchá a velice chutná bublanina s lesním ovocem. Co dodat? Prostě si ji upečte také, protože je jednoduše skvělá. Tento recept na bublaninu s lesním ovocem je také skvělým způsobem, jak využít čerstvé ovoce a připravit něco dobrého pro celou rodinu, nebo prostě pro děti. Tuto bublaninu si můžete vychutnat teplou i studenou, například s kopečkem zmrzliny nebo porcí dobré šlehačky.
Ingredience
- 3 hrnky lesního ovoce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- Vanilkový cukr
- Máslo na vymazání formy a mouka na vysypání
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte formu nebo plech na pečení máslem a vysypte ji moukou.
- Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
- V další misce rozšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte pěnu.
- Postupně přidejte mléko s olejem a míchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
- Pomalu přidejte suché ingredience do směsi s vejci a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Do připravené formy nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete.
- Potom na těsto rovnoměrně rozložte opláchnuté lesní ovoce. Můžete použít také mražené.
- Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 až 40 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu na povrchu.
- Po upečení nechte bublaninu s lesním ovocem chvíli vychladnout a potom ji můžete podávat.