Bublanina s malinami – recept

Bublanina s malinami je lehká, nadýchaná a velmi chutná. Tento bublanina je rychlá na přípravu a skvělá pro každou příležitost, ať už jako dezert po obědě nebo jako odpolední svačina. Díky osvěžujícím malinám se jedná opravdu o skvělý moučník a pokud byste neměli po ruce čerstvé, můžete klidně použít mražené maliny nebo jiné drobné ovoce.

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 100 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • Cca 300 g čerstvých nebo mražených malin, případně borůvek nebo jiného ovoce
  • Moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si formu na pečení a vymažte ji máslem, vysypte hrubou moukou nebo použijte pečicí papír.
  2. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Potom pomalu přilévejte olej a mléko, stále míchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  3. V jiné míse si smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Tuto směs postupně přidávejte do vaječné směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Hotové těsto nalijte do připravené hlubší formy nebo plechu a rovnoměrně ho rozetřete.
  5. Maliny rovnoměrně rozložte na povrch těsta. Jemně je vtlačte do těsta, aby se částečně ponořily do těsta.
  6. Vložte do předehřáté trouby a pečte malinovou bublaninu asi tak 35 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý a těsto upečené (zkontrolujte špejlí).
  7. Po upečení nechte bublaninu mírně vychladnout ve formě. Před podáváním ji můžete posypat moučkovým cukrem pro ozdobu.
  8. Bublaninu s malinami nakrájejte na čtverce nebo obdélníky a podávejte jako dezert nebo svačinu.

Tipy na skvělou malinovou bublaninu

  • Místo malin můžete použít i jiné ovoce, jako jsou borůvky, jahody nebo meruňky rozkrojené na poloviny.
  • Pokud chcete obměnu, můžete do těsta přidat trochu citronové kůry pro svěží chuť.
  • Bublanina chutná skvěle i se šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Napsat komentář