Třená bublanina – recept s ovocem (úžasné těsto)

Třená bublanina s ovocem je další zajímavá varianta a možnost, jak si upéct úžasnou bublaninu s ovocem. Třené těsto má většinou rustikální strukturu a chuť a v kombinaci s ovocem vytváří skvělý chuťový zážitek. Zde je recept na třenou bublaninu s ovocem, který si zcela jistě oblíbíte.

Ingredience

  • 2 hrnky čerstvého nebo mraženého ovoce (jahody, maliny, borůvky, meruňky atd.)
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku másla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku mléka pokojové teploty
  • 2 velká nebo 3 střední vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • Cukr a skořice na posypání (volitelně)

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 180 °C.
  2. Pokud používáte mražené ovoce, nechte ho nejprve včas povolit na pokojovou teplotu. Čerstvé ovoce omyjte a případně, případně zbavte pecek a větší ovoce nakrájejte na menší kousky.
  3. Ve větší misce smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
  4. V další míse utřete máslo s cukrem do krémové konzistence.
  5. Přidejte mléko, vejce a vanilkový extrakt nebo cukr k máslové směsi a důkladně vše promíchejte.
  6. Pomalu přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete těsto. Nemusíte míchat příliš dlouho, stačí jen dokud jsou všechny ingredience důkladně propojeny.
  7. Přidejte připravené ovoce a opatrně vmíchejte do těsta, případně rozprostřete na těsto. Záleží na vašich preferencích.
  8. Vymažte plech nebo koláčovou formu máslem nebo olejem.
  9. Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozetřete.
  10. Pokud chcete, můžete povrch bublaniny posypat směsí cukru a skořice.
  11. Pečte v předehřáté troubě asi 35 až 40 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu.
  12. Nechte bublaninu chvíli vychladnout. Podávejte teplou nebo vychladlou na pokojovou teplotou.

Třená bublanina s ovocem má své kouzlo díky rustikální struktuře těsta a vynikající kombinaci s ovocem. Bublanina je skvělá na svačinu nebo jako dezert třeba k odpolední kávě.

Napsat komentář