Lahodná a vláčná – taková je smetanová bublanina s třešněmi, která dokonale kombinuje osvěžující chuť třešní t výborným těstem. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat, protože tuto bublaninu si oblíbíte.
Ingredience
- 2 hrnky čerstvých třešní bez pecek
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 1/4 hrnku oleje
- 2 velká vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V jedné míse smíchejte hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva.
- Ve druhé míse smíchejte smetanu, olej, vejce, vanilkový extrakt a cukr a vše promíchejte.
- Postupně přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez jakýchkoliv hrudek.
- Přidejte vypeckované třešně a jemně je vmíchejte do připraveného těsta.
- Vymažte plech máslem nebo olejem, nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozprostřete.
- Pečte bublaninu v předehřáté troubě zhruba 40 minut, nebo dokud není bublanina dozlatova.
- Nechte smetanovou bublaninu s třešněmi chvíli vychladnout a následně ji můžete podávat.
Smetanová bublanina s třešněmi je výborná a vláčná právě i díky použité smetaně a v kombinaci s třešněmi nemá chybu. Použít můžete také jiné dostupné čerstvé ovoce podle svého výběru.