Skvělý recept na buchtu s kakaem a rumem, která může být také lahodným dezertem s výraznou chutí, nebo si ji můžete dopřát prostě jen tak na svačinu k čaji nebo kávě. Pokud děláte buchtu například pro děti, rum samozřejmě vynechte.
Ingredience
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí (10 g)
- 80 g cukru
- 1 špetka soli
- 300 ml odstátého mléka
- 2 vejce
- 80 g rozpuštěného másla
- 3 lžíce kakaa
Náplň
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 50 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce rumu
Poleva
- 100 g cukru moučka
- 2 lžíce rumu
Postup
- Smíchejte sušené droždí s teplým mlékem a lžící cukru. Nechte pěnit.
- V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a kakao. Přidejte pěnící droždí, vajíčka a rozpuštěné máslo. Vypracujte těsto, které nechte vykynout.
- Smíchejte třtinový cukr, kakao, rozpuštěné máslo a rum na náplň.
- Vykynuté těsto rozválejte na obdélník, nanesete náplň na polovinu těsta, přeložte a zpevněte okraje. Dejte do formy na buchtu.
- Nechte buchtu znovu kynout asi tak 30 minut.
- Pečte buchtu v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 až 35 minut, nebo dokud není upečená.
- Smíchejte cukr moučku s rumem a polejte teplou buchtu touto polevou.
- Po vychladnutí krájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Tato buchta s kakaem a rumem nabídne skvělých chutí a vůní. Skvěle se hodí jen tak k dobrému černému nebo ovocnému čaji, ke kávě, nebo jako lehká svačina.