Tato poctivá bůčková pomazánka je úžasná a lze připravit různými způsoby. Přinášíme základní recept na domácí bůčkovou pomazánku, která zahrnuje pár základních ingrediencí a výsledek je dokonalý.
Ingredience
- 200 g vepřového bůčku (slaniny)
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 200 g tvarohu nebo sýra (například smetanového sýra)
- 2 lžíce majonézy
- Sůl a pepř podle chuti
- Křupavý chléb nebo topinky (pro podávání)
Postup
- Bůček nakrájejte na drobné kousky a opečte ho na pánvi, dokud nebude křupavý. Můžete přidat trochu oleje, pokud je potřeba.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek do pánve s opečeným bůčkem a osmahněte je, dokud nezačnou získávat zlatou barvu. Můžete přidat trochu másla, pokud je potřeba.
- Smíchejte opečený bůček, cibuli a česnek s tvarohem (nebo jiným sýrem) a majonézou v mixéru nebo potřete všechny ingredience v míse, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Pokud chcete hutnější pomazánku, míchejte ji méně.
- Ochutnejte pomazánku a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Pomazánku podávejte s křupavým chlebem nebo topinkami. Můžete ji ozdobit čerstvými bylinkami, jako je petrželka nebo třeba koriandr.
Tato bůčková pomazánka má bohatou a příjemně slanou chuť díky opečenému bůčku a sýru. Můžete ji servírovat jako dip k chlebu, topinkám nebo k zelenině, nebo ji použít také jako skvělou náplň do sendvičů. Je to vynikající pochoutka pro všechny milovníky slanějších pokrmů z masa.