Bůčková pomazánka – recept

Tato poctivá bůčková pomazánka je úžasná a lze připravit různými způsoby. Přinášíme základní recept na domácí bůčkovou pomazánku, která zahrnuje pár základních ingrediencí a výsledek je dokonalý.

Ingredience

  • 200 g vepřového bůčku (slaniny)
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 200 g tvarohu nebo sýra (například smetanového sýra)
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Křupavý chléb nebo topinky (pro podávání)

Postup

  1. Bůček nakrájejte na drobné kousky a opečte ho na pánvi, dokud nebude křupavý. Můžete přidat trochu oleje, pokud je potřeba.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek do pánve s opečeným bůčkem a osmahněte je, dokud nezačnou získávat zlatou barvu. Můžete přidat trochu másla, pokud je potřeba.
  3. Smíchejte opečený bůček, cibuli a česnek s tvarohem (nebo jiným sýrem) a majonézou v mixéru nebo potřete všechny ingredience v míse, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Pokud chcete hutnější pomazánku, míchejte ji méně.
  4. Ochutnejte pomazánku a přidejte sůl a pepř podle chuti.
  5. Pomazánku podávejte s křupavým chlebem nebo topinkami. Můžete ji ozdobit čerstvými bylinkami, jako je petrželka nebo třeba koriandr.

Tato bůčková pomazánka má bohatou a příjemně slanou chuť díky opečenému bůčku a sýru. Můžete ji servírovat jako dip k chlebu, topinkám nebo k zelenině, nebo ji použít také jako skvělou náplň do sendvičů. Je to vynikající pochoutka pro všechny milovníky slanějších pokrmů z masa.

Napsat komentář