Bulgur se zeleninou a tempehem – recept

Bulgur je velice chutný, zdravý a jednoduchý na přípravu. Zde je skvělý recept na bulgur s zeleninou a tempehem, který můžete snadno podle svých chutí obměňovat a experimentovat s různými ingrediencemi. Tak do toho!

Ingredience

  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody
  • 200 g tempehu, nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (např. petržel nebo koriandr) na ozdobu

Postup

  1. Bulgur opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ho okapat.
  2. V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte bulgur, snižte teplotu a vařte ho přibližně 10 až 15 minut, nebo dokud není měkký a voda se nevstřebá.
  3. Mezitím si připravte zeleninu a tempeh. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájený tempeh a orestujte ho, dokud nezíská zlatavou barvu.
  5. Přidejte papriku, cuketu a rajče. Osolte a opepřete podle chuti. Směs krátce restujte, dokud se zelenina nezjemní, ale přitom zůstane stále křupavá.
  6. Hotový bulgur přidejte ke zelenině a tempehu na pánvi. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  7. Podávejte horké a ozdobte čerstvými bylinkami.

Tento recept nabízí chutnou a vyváženou kombinaci bulguru, zeleniny a tempehu, která poskytuje dostatek vlákniny, bílkovin a dalších živin. Můžete ho servírovat jako samostatné jídlo nebo ho doplnit o další přílohy podle vašeho gusta.

Napsat komentář