Připravte si sami vynikající domácí hamburgerové bulky, díky kterým bude váš burger ještě lepší a poctivější. Do těsta na bulky můžete přidat podle chuti třeba také kousky oliv nebo sušených rajčat.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 250 ml mléka
- 50 g másla (rozpuštěného)
- 1 vejce (rozšlehané)
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
- Přidejte mléko a rozpuštěné máslo. Promíchejte, dokud nedostanete vláčné těsto.
- Přeneste těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte ho po dobu 5 až 10 minut, dokud není hladké a pružné.
- Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 až 2 hodiny, nebo dokud se nezdvojnásobí od oka jeho objem.
- Po vykynutí těsto na bulky opatrně vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na 8 stejně velkých kousků.
- Každý kousek těsta formujte do kulatého tvaru a lehce ho plochým dlaněmi přitlačte, abyste vytvořili placičku.
- Hamburgerové bulky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 15 až 20 minut odpočinout.
- Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.
- Před pečením rozšlehejte vejce a jemně potřete vrchní stranu každé bulky.
- Vložte plech s bulkami do předehřáté trouby a pečte je asi 12 až 15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
- Po upečení vyjměte domácí bulky na hamburger z trouby a nechte je vychladnout na mřížce.
Domácí bulky na hamburger jsou skvělou alternativou k běžným koupeným. Jsou čerstvé, nadýchané a plné chuti. Můžete je plnit oblíbenými hamburgery, zeleninou, sýrem a omáčkami podle vašeho gusta. Příprava vlastních bulek vám umožní použít kvalitní vybrané ingredience a vytvořit si vlastní perfektní hamburger.