Buřt guláš s klobásou je tradiční české jídlo plné chuti a s kořením, které můžete podle své chuti přidat, ubrat nebo přidat třeba chilli, pokud to rádi pikantní. Můžete buřtguláš s bramborem, nebo chlebem.
Ingredience
- 500 g buřtů / špekáčků
- 100 g klobásy
- 2 cibule
- 2 papriky (červená, žlutá nebo zelená)
- 2 středně velká rajčata
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce paprikového koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 500 ml vývaru (zeleninového nebo hovězího)
Postup
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky a papriky a rajčata na menší kousky. Buřty nakrájejte na kolečka.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není měkká a zlatavá.
- Přidejte papriky a rajčata a smažte je spolu s cibulí asi 5 minut, dokud se nezjemní.
- Přidejte paprikové koření, mletý kmín a mletou sladkou papriku. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přidejte buřty a promíchejte je se zbylými ingrediencemi.
- Zalijte vývarem a nechte guláš vařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte buřtguláš s bramborem, chlebem nebo i knedlíky. Můžete přidat čerstvou petrželku nebo kopr na ozdobu.
Buřtguláš je lahodný a sytý pokrm, který se hodí pro rodinné večeře nebo posezení s přáteli. Doporučujeme podávat ho horký a doplnit vhodnou přílohou. Kdo chce, může si k buřtguláši otevřít nějaké dobré pivo.