Hledáte vynikající recept na bylinkové knedlíčky do polévky? Jo a bez vajec prosím? Pak máme právě pro vás tento recept na skvělé knedlíčky s podmáslím, bez vajec a s bylinkami. Jsou vynikající a polévka s nimi je úplně o něčem jiném.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 hrnku čerstvě nasekaných bylinek (například petržel, kopr, tymián, oregano)
- 1/2 šálku podmáslí
- Voda (případně zeleninový vývar) na zahuštění těsta
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Přidejte nasekané bylinky a promíchejte, aby se rovnoměrně rozložily v těstě.
- Postupně přilévejte podmáslí a míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Měli byste získat hrudkovité těsto.
- Pokud je těsto příliš suché, přidejte postupně vodu (nebo zeleninový vývar) postupně, dokud nezískáte hladké a pružné těsto, které se lehce zpracovává.
- Připravené těsto nechte odpočinout po dobu 15 až 20 minut, aby se ingredience propojily.
- Mezitím připravte hrnec se vroucí osolenou vodou.
- S pomocí lžíce nebo mokrých rukou formujte malé knedlíčky z těsta a opatrně je vkládejte do vroucí vody.
- Vařte knedlíčky po dobu 10 až 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu a nebudou mít pružnou konzistenci. Pokud jsou knedlíčky větší, může to trvat déle.
- Vyjměte uvařené knedlíčky z vody pomocí naběračky nebo cedníku a přidejte je do připravené polévky.
- Bylinkové knedlíčky bez vajec podávejte teplé ve vaší oblíbené polévce, jako jsou drůbeží polévky, zeleninové polévky nebo jiné vývary.
Tyto bylinkové knedlíčky do polévky bez vajec a s podmáslím jsou lehkou a chutnou alternativou k tradičním knedlíčkům. Přidávají do polévky bohatou bylinkovou chuť.