Připravte si toto delikátní carpaccio z červené řepy s kozím sýrem. Jedná se o velice lahodný a zdravý pokrm, který můžete podávat nejen jako luxusní předkrm, ale také jako lehkou večeři v kombinaci s čerstvým pečivem.
Ingredience
- 2 středně velké červené řepy
- 100 g kozího sýru
- 1/4 hrnku nasekaných ořechů (například vlašské nebo lískové ořechy)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička medu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka nebo bazalka pro ozdobu
Postup
- Oloupejte červenou řepu a nakrájejte ji na tenké plátky.
- Rozprostřete plátky červené řepy na větším talíři.
- Nakrájejte kozí sýr na tenké plátky a pokapejte je olivovým olejem.
- Položte plátky kozího sýra na plátky červené řepy.
- Posypte nasekané ořechy přes plátky sýra.
- V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř. Potom pokapejte touto směsí carpaccio.
- Ozdobte carpaccio z červené řepy čerstvou petrželkou nebo bazalkou.
- Podávejte okamžitě jako předkrm nebo lehkou večeři například s čerstvým pečivem.
Carpaccio z červené řepy je skvělým způsobem, jak využít červenou řepu a připravit si delikátní předkrm nebo lehkou večeři. Kombinace sladké červené řepy, slaného kozího sýra a ořechů vytváří velice příjemnou kombinaci chutí.