Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem – recept

Připravte si toto delikátní carpaccio z červené řepy s kozím sýrem. Jedná se o velice lahodný a zdravý pokrm, který můžete podávat nejen jako luxusní předkrm, ale také jako lehkou večeři v kombinaci s čerstvým pečivem.

Ingredience

  • 2 středně velké červené řepy
  • 100 g kozího sýru
  • 1/4 hrnku nasekaných ořechů (například vlašské nebo lískové ořechy)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka nebo bazalka pro ozdobu

Postup

  1. Oloupejte červenou řepu a nakrájejte ji na tenké plátky.
  2. Rozprostřete plátky červené řepy na větším talíři.
  3. Nakrájejte kozí sýr na tenké plátky a pokapejte je olivovým olejem.
  4. Položte plátky kozího sýra na plátky červené řepy.
  5. Posypte nasekané ořechy přes plátky sýra.
  6. V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř. Potom pokapejte touto směsí carpaccio.
  7. Ozdobte carpaccio z červené řepy čerstvou petrželkou nebo bazalkou.
  8. Podávejte okamžitě jako předkrm nebo lehkou večeři například s čerstvým pečivem.

Carpaccio z červené řepy je skvělým způsobem, jak využít červenou řepu a připravit si delikátní předkrm nebo lehkou večeři. Kombinace sladké červené řepy, slaného kozího sýra a ořechů vytváří velice příjemnou kombinaci chutí.

Napsat komentář