Domácí výroba této chilli pasty z papriček je snadný způsob, jak připravit silný a pikantní základ pro různé pokrmy a mít tak vždy po ruce skvělou ingredienci, která dodá vašim pálivým pokrmům ten správný říz. Zkuste si připravit tento jednoduchý recept na chilli pastu a nebudete litovat.
Ingredience
- 200 g červených chilli papriček (můžete použít různé papričky podle sebe)
- 4 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička octa (podle chuti)
Postup
- Opláchněte chilli papričky a odstraňte z nich stonky. Pokud chcete méně pálivou pastu, můžete odstranit semínka.
- Nakrájejte chilli papričky na menší kousky.
- V mixéru nebo kuchyňském robotu smíchejte nakrájené chilli papričky, nasekaný česnek, olej, sůl a cukr.
- Mixujte ingredience na hladkou pastu. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat více oleje nebo trochu vody.
- Přidejte také ocet podle chuti, pokud chcete přidat trochu kyselosti, ale nemusíte.
- Dejte hotovou chilli pastu do sterilizovaných sklenic nebo nádob a uzavřete je.
- Chilli pastu můžete skladovat v chladničce a používat podle potřeby. Olej v pastě pomáhá zachovat čerstvost, kterou může prodloužit například vakuové uzavření.
Tato chilli pasta může být použita jako koření nebo další ingredience do různých pokrmů, od omáček až po polévky. Můžete ji také smíchat například s marinádami pro maso. Její využití je pestré a záleží jen a jen na vás, co pikantního budete připravovat.