Chlebová polévka s medvědím česnekem je jednoduchá a rustikální polévka, která využívá sezónní bylinky, jako je medvědí česnek a pečivo nakrájené na kostičky, ideálně chleba. Zkuste tento recept na přípravu chutné chlebové polévky.
Ingredience
- 1 velká cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1/2 bagety nebo 2 krajíce chleba, nakrájeného na kostky
- 1 hrst čerstvého medvědího česneku, nasekaného
- Sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
- Nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce restujte, dokud se hezky nerozvoní.
- Přidejte nakrájenou bramboru a restujte pár minut, občas promíchejte.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud brambory nebudou měkké.
- Přidejte nakrájený medvědí česnek a vařte ještě tak 3 minuty.
- Ochutnejte polévku a případně ji osolte a opepřete podle potřeby.
- Na pánvi opečte kostičky chleba nebo jiného pečiva do zlatova. Můžete přidat trochu olivového oleje nebo másla.
- Podávejte horkou chlebovou tak, že do talířů dáte každému podle chuti opražené pečivo a zalijte polévkou. Můžete přidat ještě nasekanou čerstvou petrželku.
Tato chlebová polévka s medvědím česnekem je plná chutí, příjemně zahřeje a zasytí. Navíc je to jedna z možností, jak si dopřát chutný a zdravý medvědí česnek.