Chobotnice na grilu – recept

Co takhle trochu exotiky na gril? Tato grilovaná chobotnice je lahodný pokrm, který mnoho lidí zbožňuje, ale stejně tak spousta lidí by to do pusy nedala. Grilování chobotnice na otevřeném ohni dává chobotnici skvělou chuť a krásnou křupavou kůžičku. Následující recept vám pomůže připravit vynikající grilovanou chobotnici, která rozhodně stojí alespoň za vyzkoušení.

Ingredience

  • 1 středně velká chobotnice (zhruba 1,5 kg)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 citrony (šťáva a kůra)
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Vinaigrette (volitelně, pro dochucení)

Postup

  1. Chobotnici očistěte a připravte. Odstraňte hlavu chobotnice a odřízněte oči. Následně chobotnici důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Připravte si marinádu. V misce smíchejte olivový olej, šťávu a kůru z citronu, nasekaný česnek, sůl a pepř.
  3. Dejte vodu do hrnce a přiveďte k varu. Můžete přidat také citronové plátky pro lepší chuť.
  4. Chobotnici ponořte do vroucí vody na několik sekund a poté ji vyjměte. Tímto procesem se zpevní její kůže. Opakujte to 3x.
  5. Ponořte chobotnici do vroucí vody a vařte ji po dobu 30 minut nebo dokud nebude měkká.
  6. Mezitím, co se chobotnice vaří, připravte gril na střední teplotu a potřete ho olejem, aby se chobotnice nepřipálila.
  7. Po uvaření a vychladnutí nakrájejte chobotnici na menší kousky.
  8. Položte kousky chobotnice na rozpálený gril a grilujte z obou stran, dokud nebudou mít krásnou zlatohnědou kůžičku, která by měla být křupavá. Obvykle to trvá zhruba 3 až 4 minuty z každé strany.
  9. Grilovanou chobotnici můžete podávat s citronovou šťávou a vinaigrette pro dochucení.

Grilovaná chobotnice je výborná jako hlavní pokrm nebo jako součást letního grilování. Má skvělou chuť a určitě potěší všechny milovníky mořských plodů. Pokud vás chobotnice neláká, zkuste alespoň ochutnat a možná budete příjemně překvapeni.

Napsat komentář