Neskutečné pikantní cibulové kroužky v pivním těstíčku – recept

Pikantní cibulové kroužky v pivním těstíčku jsou lahodným a chutným pokrmem, který můžete připravit jako předkrm nebo snack pro různé příležitosti. Jakmile je jednou ochutnáte, už nebudete chtít mlsat skoro nic jiného.

Ingredience

  • 2 velké cibule
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku piva (lze použít jakékoli oblíbené pivo)
  • 1 lžička kypřícího prášku (sody)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky červeného pepře (pro pikantní chuť, volitelně)
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte cibulové kroužky. Očistěte cibule a nakrájejte je na tenké kroužky. Oddělujte kroužky od sebe.
  2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, kypřící prášek, sůl a červený pepř (pokud používáte).
  3. Postupně přilijte pivo a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek. Těsto by mělo být trochu tekutější než těsto na palačinky.
  4. Rozehřejte olej v hlubokém hrnci nebo fritéze na teplotu kolem 180 °C.
  5. Každý kroužek cibule ponořte do těsta, aby byl dobře obalen, a potom ho opatrně vložte do horkého oleje. Smažte cibulový kroužek, dokud nebude zlatavý a křupavý, což by mělo trvat asi 2 až 3 minuty.
  6. Použijte naběračku na cibulové kroužky a dejte je na papírový ubrousek nebo talíř s papírovým ubrouskem, aby se zbavily nadbytečného oleje.
  7. Pokračujte ve smažení všech cibulových kroužků.
  8. Podávejte pikantní cibulové kroužky teplé, ideálně s nějakou omáčkou nebo dipem, jako je tatarská omáčka, pikantní majonéza nebo třeba sýrový či BBQ dip.

Tyto pikantní cibulové kroužky v pivním těstíčku jsou skvělým pokrmem pro milovníky cibule a mají křupavou a chutný obal díky pivnímu těstíčku. Když ochutnáte jeden, budete muset sníst všechny, tak s tím počítejte.

Napsat komentář