Skvělý recept pro rychlou čínskou směs s kuřecím masem, kterou můžete připravit snadno a rychle. Pokud neobsahuje tato rychlá čína z kuřecího masa všechny ingredience podle vašich představ, tak to určitě nevzdávejte a přidejte si do receptu další ingredience podle vašich chutí.
Ingredience
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžíce oleje pro smažení
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 paprika nakrájená na proužky
- 1 hrst hrášku například z plechovky
- 2 jarní cibulky nakrájené najemno
- Vařená rýže jako příloha k podávání
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, med a sezamový olej. Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte marinovat alespoň 15 minut. Pokud máte čas, tak určitě déle.
- Rozehřejte na pánvi nebo woku olej na středně vysoké teplotě. Přidejte česnek, zázvor a restujte chvilku, dokud se nerozvoní.
- Přidejte marinované kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku, hrášek a jarní cibulku. Pokračujte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne. Měla by ale zůstat stále hezky křupavá.
- Podávejte tuto rychlou čínskou směs s kuřecím masem nejlépe s vařenou rýží.
Tento recept je velice variabilní, takže si můžete upravit ingredience podle svých preferencí a chutí. Můžete klidně vynechat třeba ústřičnou omáčku a přidat o něco více sójovky.