Citronová babeta s tvarohovou náplní – recept

Citronová babeta je osvěžující a lahodný dezert, který kombinuje krémovou tvarohovou náplň s osvěžující chutí citronu. Tato babeta s tvarohem vás prostě dostane, tak neváhejte a zkuste tento výborný recept.

Ingredience

  • Pro těsto:
    • 200 g hladké mouky
    • 100 g másla
    • 1 žloutek
    • 2 lžíce cukru
    • 1 lžíce studené vody
  • Pro náplň:
    • 400 g tvarohu
    • 150 g cukru
    • Šťáva a kůra ze 2 citronů
    • 4 žloutky
    • 4 bílky
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
    • Máslo na vymazání formy

Postup

  • Smíchejte mouku, máslo, cukr, žloutek a studenou vodu, dokud nevytvoříte hladké těsto.
  • Těsto zabalte do fólie a dejte ho na 30 minut odpočinout do lednice.
  • V míse smíchejte tvaroh, cukr, citronovou šťávu a kůru, žloutky, mouku a zakysanou smetanu (nebo jogurt). Měli byste získat hladkou a krémovou směs.
  • Ve jiné míse ušlehejte se špetkou soli bílky do tuhého sněhu.
  • Postupně vmíchejte ušlehané bílky do tvarohové směsi. Měli byste získat lehkou a nadýchanou náplň.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou.
  • Těsto rozválejte a přeneste ho do formy tak, aby vytvořilo dno a okraje. Mějte na paměti, že těsto bude sloužit jako korpus pro babetu.
  • Nalijte do těsta tvarohovou směs.
  • Babetu s tvarohem pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud povrch nebude upečený a nezíská zlatavou barvu.
  • Poté nechte babetu vychladnout a před podáváním posypte například moučkovým cukrem nebo ozdobte citronovými plátky.
  • Podávejte na talířích a užívejte si osvěžující chuť této originální citronové babety.

Tato citronová babeta je skvělým dezertem pro ty, kteří mají rádi kombinaci těsta, tvarohu a osvěžující citronové chuti. Tato babeta se trochu liší od té, kterou znáte z obchodu, ale je opravdu výborná a stojí za vyzkoušení.

Napsat komentář