Citronová babeta je osvěžující a lahodný dezert, který kombinuje krémovou tvarohovou náplň s osvěžující chutí citronu. Tato babeta s tvarohem vás prostě dostane, tak neváhejte a zkuste tento výborný recept.
Ingredience
- Pro těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 1 žloutek
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce studené vody
- Pro náplň:
- 400 g tvarohu
- 150 g cukru
- Šťáva a kůra ze 2 citronů
- 4 žloutky
- 4 bílky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
- Máslo na vymazání formy
Postup
- Smíchejte mouku, máslo, cukr, žloutek a studenou vodu, dokud nevytvoříte hladké těsto.
- Těsto zabalte do fólie a dejte ho na 30 minut odpočinout do lednice.
- V míse smíchejte tvaroh, cukr, citronovou šťávu a kůru, žloutky, mouku a zakysanou smetanu (nebo jogurt). Měli byste získat hladkou a krémovou směs.
- Ve jiné míse ušlehejte se špetkou soli bílky do tuhého sněhu.
- Postupně vmíchejte ušlehané bílky do tvarohové směsi. Měli byste získat lehkou a nadýchanou náplň.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou.
- Těsto rozválejte a přeneste ho do formy tak, aby vytvořilo dno a okraje. Mějte na paměti, že těsto bude sloužit jako korpus pro babetu.
- Nalijte do těsta tvarohovou směs.
- Babetu s tvarohem pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud povrch nebude upečený a nezíská zlatavou barvu.
- Poté nechte babetu vychladnout a před podáváním posypte například moučkovým cukrem nebo ozdobte citronovými plátky.
- Podávejte na talířích a užívejte si osvěžující chuť této originální citronové babety.
Tato citronová babeta je skvělým dezertem pro ty, kteří mají rádi kombinaci těsta, tvarohu a osvěžující citronové chuti. Tato babeta se trochu liší od té, kterou znáte z obchodu, ale je opravdu výborná a stojí za vyzkoušení.