Citronová omáčka na rybu je dokonale osvěžující a skvěle doplňuje chuť rybího masa ať už se jedná o oblíbeného lososa, nebo jakoukoliv jinou rybu.
Ingredience
- 1/2 hrnku vymačkané citronové šťávy
- 2 lžíce másla
- 1 stroužek česneku, nasekaný najemno
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry nejlépe z BIO citronu
- 1 lžička čerstvě nasekané petrželky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Vymačkejte citronovou šťávu a nastrouhejte citronovou kůru.
- V pánvi rozehřejte máslo na středním ohni.
- Přidejte nasekaný česnek a citronovou kůru. Krátce orestujte, dokud česnek nezačne vonět, což by mělo trvat zhruba 1 až 2 minuty.
- Přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu do pánve s máslem a česnekem. Povařte asi 2 minuty, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne.
- Přidejte nastrouhanou petržel a zamíchejte do omáčky.
- Ochutnejte citronovou omáčku a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Omáčku podávejte teplou a polívejte s ní například lososa nebo jinou rybu. Tato citronová omáčka je také skvělá na krevety nebo jiné mořské plody.
K rybě prostě citron patří, a to nejen na ruce, ale také jako skvělá ingredience, která doplňuje rybí maso nebo také chuť mořských plodů. Připravte si tuto skvělou citronovou omáčku.