Čokoládová pěna – recept

Čokoládová pěna je výborným dezertem pro všechny milovníky čokolády a vlastně jednoduchých dezertů, které prostě chutnají skvěle. Má bohatou a sametovou konzistenci, která se následně rozpouští v puse. Užijte si tuto dokonalou čokoládovou pěnu.

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády (s obsahem kakaa minimálně 70 %)
  • 3 velká vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 hrnku horké vody
  • Špetka soli
  • 1 lžička vanilkové esence

Postup

  1. Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí.
  2. Oddělte žloutky od bílků a do misky se žloutky přidejte cukr a vanilkovou esenci. Šlehejte směs do té doby, dokud nezačne být světlá a do pěny.
  3. Postupně přidejte ke žloutkům rozpuštěnou čokoládu a promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  4. V další misce šlehejte bílky se špetkou soli do tuha.
  5. Pomalu a opatrně vmíchejte ušlehané bílky do čokoládové směsi. Dávejte pozor na to, aby směs zůstala lehká a nadýchaná.
  6. Nakonec přidejte horkou vodu a opatrně promíchejte.
  7. Dejte hotovou čokoládovou pěnu do misek nebo pohárků a dejte alespoň na hodinu do lednice, než budete podávat.

Můžete čokoládovou pěnu ozdobit šlehačkou, čokoládovými hoblinami nebo třeba čerstvým ovocem. Tato čokoládová pěna je skvělým dezertem pro každou příležitost nebo prostě jen tak na chuť, nebo jako sladká tečka po nějakém nedělním obědu.

Napsat komentář