Tyt výborné čokoládové rohlíčky dělala naše babička snad na všechny možné svátky, včetně Vánoc. Skvěle se hodí ale také jen tak, na stůl a pro potěšení mlsných jazýčků. Zkuste tento vynikající recept na čokoládové rohlíčky i vy.
Ingredience
- 200 g hořké čokolády (lze použít i mléčnou čokoládu)
- 100 g másla
- 1/2 hrnku krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/4 hrnku kakaového prášku
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 1/2 hrnku čokoládových hoblin, čokoládových kapek, nebo nasekané čokolády
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem.
- Rozpusťte hořkou čokoládu a máslo ve vodní lázni. Opatrně, aby se čokoláda nepřepálila. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Ve velké míse rozšlehejte cukr, vajíčka a vanilkový extrakt, dokud získáte světlou a nadýchanou směs.
- K vaječné směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu, máslo a dobře promíchejte.
- Ve druhé míse smíchejte hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
- Postupně vmíchejte suché ingredience do tekuté směsi a promíchejte, dokud nedostanete těsto.
- Nakonec přimíchejte čokoládové hobliny, čokoládové kapky nebo nasekanou čokoládu.
- Tvarujte malé válečky těsta a umístěte je na připravený plech s odstupem mezi nimi. Rohlíčky se během pečení rozloží.
- Pečte čokoládové rohlíčky v předehřáté troubě asi 10 až 12 minut.
- Nechte rohlíčky vychladnout na plechu a potom je můžete skládat na nějaký větší talíř.
Zkuste také tyto vynikající čokoládové rohlíčky, které jsou krásně měkké uvnitř a lehce křupavé zvenku. Můžete je připravit pro libovolnou příležitost a hodí se také jako cukroví na Vánoce.