Luxusní čokoládový dort plný čokolády je sen pro všechny milovníky čokolády. Tento recept vám umožní vytvořit neuvěřitelně bohatý a lahodný dort, který bude zážitkem pro všechny chuťové pohárky. Připravte si kvalitní čokoládu s ostatními ingrediencemi a pusťte se do tohoto skvělého dortu, který je silně návykový.
Ingredience
Pro čokoládový korpus
- 200 g hořké čokolády (70-85% kakaa)
- 150 g másla
- 150 g cukru krystal
- 4 velká vejce
- 150 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
Pro čokoládovou náplň
- 300 g hořké čokolády (70-85% kakaa)
- 300 ml smetany ke šlehání (min. 30 % tuku)
- 50 g másla
- 2 lžíce cukru
Pro čokoládovou polevu
- 150 g hořké čokolády (70-85% kakaa)
- 150 ml smetany ke šlehání
Pro dekoraci
- Čokoládové kousky
- Kakao na posypání
- Čerstvé ovoce (jahody, maliny, třešně)
- Lístky máty (pro ozdobu)
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si dortovou formu, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
- Pro čokoládový korpus: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud vznikne hladká směs. Nechte chvíli vychladnout.
- V jiné míse smíchejte krystalový cukr a vejce. Mixujte do světlé pěny.
- Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem do směsi s vajíčky a dobře promíchejte.
- Přidejte hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Směs promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto nalijte do připravené dortové formy a pečte asi 25 až 30 minut, nebo dokud z dortu nevytáhnete suchou špejli po vložení do středu čokoládového korpusu.
- Nechte korpus vychladnout ve formě.
- Pro čokoládovou náplň: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu se smetanou a máslem, dokud vznikne hladká a lesklá směs. Přidejte cukr a promíchejte.
- Pro čokoládovou polevu: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu se smetanou, dokud vznikne hladká směs.
- Když je korpus zcela vychlazený, rozkrojte ho na dvě či tři části podle preference.
- Namažte jednu část čokoládovou náplní a pokládejte další vrstvy dortu, opět promazávejte čokoládovou náplní.
- Povrch dortu můžete pokrýt čokoládovou polevou a ozdobit čokoládovými kousky, čerstvým ovocem a lístky čerstvé máty.
- Nechte čokoládový dort odležet v lednici, aby se náplň a poleva vychladily, ztuhly a dort měl čas na odležení.
Díky tomuto skvělému receptu si můžete vychutnat luxusní čokoládový dort, který uspokojí vaši chuť na čokoládu a bude skvělým zážitkem pro každého, kdo jej ochutná.