Luxusní čokoládový dort – recept plný čokolády

Luxusní čokoládový dort plný čokolády je sen pro všechny milovníky čokolády. Tento recept vám umožní vytvořit neuvěřitelně bohatý a lahodný dort, který bude zážitkem pro všechny chuťové pohárky. Připravte si kvalitní čokoládu s ostatními ingrediencemi a pusťte se do tohoto skvělého dortu, který je silně návykový.

Ingredience

Pro čokoládový korpus

  • 200 g hořké čokolády (70-85% kakaa)
  • 150 g másla
  • 150 g cukru krystal
  • 4 velká vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli

Pro čokoládovou náplň

  • 300 g hořké čokolády (70-85% kakaa)
  • 300 ml smetany ke šlehání (min. 30 % tuku)
  • 50 g másla
  • 2 lžíce cukru

Pro čokoládovou polevu

  • 150 g hořké čokolády (70-85% kakaa)
  • 150 ml smetany ke šlehání

Pro dekoraci

  • Čokoládové kousky
  • Kakao na posypání
  • Čerstvé ovoce (jahody, maliny, třešně)
  • Lístky máty (pro ozdobu)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si dortovou formu, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Pro čokoládový korpus: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud vznikne hladká směs. Nechte chvíli vychladnout.
  3. V jiné míse smíchejte krystalový cukr a vejce. Mixujte do světlé pěny.
  4. Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem do směsi s vajíčky a dobře promíchejte.
  5. Přidejte hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Směs promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Těsto nalijte do připravené dortové formy a pečte asi 25 až 30 minut, nebo dokud z dortu nevytáhnete suchou špejli po vložení do středu čokoládového korpusu.
  7. Nechte korpus vychladnout ve formě.
  8. Pro čokoládovou náplň: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu se smetanou a máslem, dokud vznikne hladká a lesklá směs. Přidejte cukr a promíchejte.
  9. Pro čokoládovou polevu: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu spolu se smetanou, dokud vznikne hladká směs.
  10. Když je korpus zcela vychlazený, rozkrojte ho na dvě či tři části podle preference.
  11. Namažte jednu část čokoládovou náplní a pokládejte další vrstvy dortu, opět promazávejte čokoládovou náplní.
  12. Povrch dortu můžete pokrýt čokoládovou polevou a ozdobit čokoládovými kousky, čerstvým ovocem a lístky čerstvé máty.
  13. Nechte čokoládový dort odležet v lednici, aby se náplň a poleva vychladily, ztuhly a dort měl čas na odležení.

Díky tomuto skvělému receptu si můžete vychutnat luxusní čokoládový dort, který uspokojí vaši chuť na čokoládu a bude skvělým zážitkem pro každého, kdo jej ochutná.

Napsat komentář