Cuketový nákyp recept

Sladký cuketový nákyp je tak trochu alternativou k rýžovému nákypu a vy budete nepochybně překvapeni, o jak skvělý sladký pokrm se jedná. Využijte cuketu jako hlavní ingredienci a vyzkoušejte tento skvělý recept.

Ingredience

  • 2 středně velké cukety
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky skořice (volitelné)
  • 1/4 lžičky soli
  • Máslo na vymazání formy
  • Cukr na posypání (volitelné)

Postup

  1. Cukety oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte je stranou.
  2. Ve velké míse smíchejte vejce a cukr, dokud nedosáhnete pěnovité konzistence.
  3. Přidejte mléko, vanilkový extrakt, skořici (pokud chcete) a sůl. Dobře promíchejte.
  4. Přidejte nastrouhané cukety a hladkou mouku do směsi a důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C.
  6. Vymažte například dortovou formu nebo pekáč máslem a vlijte do ní cuketové těsto.
  7. Pečte nákyp v předehřáté troubě po dobu asi 40 až 45 minut, nebo dokud není zlatavý a propečený na povrchu. Můžete prověřit a pokud vytažená špejle vyjde zpět čistá, nákyp z cukety je hotový.
  8. Pokud si přejete, můžete cuketový nákyp posypat cukrem těsně před podáváním.

Cuketový nákyp je skvělý jako sladký dezert nebo svačina. Má vláčnou a šťavnatou konzistenci s příjemnou sladkou chutí. Můžete ho podávat samotný, s přídavkem šlehačky, ovocného sirupu nebo čerstvého ovoce. Je to skvělý způsob, jak opět využít sezónní cuketu a připravit si sladký pokrm.

Napsat komentář