Není nad domácí produkty, a to stejné platí o této domácí játrová paštice z kuřecích jater. Je to výtečný a elegantním předkrm, který si můžete velice snadno připravit z kuřecích jater a dalších několika ingrediencí.
Ingredience
- 300 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených
- 1 středně velká cibule, najemno nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce másla nebo oleje
- 3 lžíce brandy (volitelně)
- 2 lžičky čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/2 hrnku smetany na vaření
- 2 lžíce másla
- Čerstvé pečivo (k podávání)
Postup
- Na pánvi si nejprve rozehřejte máslo nebo olej na střední teplotu.
- Přidejte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a osmahněte, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidejte nakrájená kuřecí játra a smažte je do doby, dokud nejsou osmahnutá ze všech stran. Můžete přidat brandy a nechat ji vypařit pro příjemné aroma, které zanechá.
- Přidejte tymián, sůl a pepř podle chuti. Pokračujte v smažení, dokud nejsou játra hotová, ale přitom stále růžová uvnitř.
- Přidejte smetanu na vaření a nechte směs prohřát, ale nepřiveďte až k varu.
- Dejte tuto směs do mixéru a mixujte na hladkou konzistenci, která vám bude vyhovovat.
- Přidejte podle potřeby ještě sůl, pepř nebo tymián. Hotovou domácí paštiku dejte do chladničky a nechte ji vychladnout. Paštika díky chladu také ztuhne, takže nemějte obavy, pokud se vám zdá příliš řídká.
- Před podáváním dejte paštiku z kuřecích jater na chvíli do lednice. Podávejte s čerstvým pečivem podle vaší chuti a volby.
Tato domácí játrová paštika z kuřecích jater má příjemně výraznou chuť a skvělou konzistenci Můžete ji podávat na rodinných oslavách nebo jako elegantní předkrm u menu s více chody. Kvalita a chuť domácí paštiky je bezkonkurenční, a navíc si můžete pohrát s přidáním ingrediencí, jako je brandy a další koření.