Tyto vynikající langoše z trouby jsou oblíbenou variantou, protože langoše se nesmaží na pánvi s olejem, ale pečou se hezky samy v troubě a zdravěji. Užijte si tyto vynikající pečené langoše, které vás příjemně překvapí svou chutí, a navíc nejsou tolik mastné.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 10 g soli
- 10 g cukru
- 10 g čerstvého droždí
- 300 ml teplé vody
- Olej na potření langošů
Postup
- Rozpusťte si nejprve droždí v teplé vodě a přidejte cukr. Nechte směs asi 10 minut odpočívat, dokud nezačne vznikat pěna a bublinky.
- Do velké mísy dejte mouku, přidejte sůl a promíchejte.
- Postupně přilijte připravené droždí. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, můžete přidat podle potřeby trochu mouky.
- Zakryjte mísu s vypracovaným těstem utěrkou a nechte kynout asi 1 až 2 hodiny na teplém místě, dokud těsto odhadem zdvojnásobí svůj objem.
- Troubu si předehřejte na 220 °C.
- Těsto rozválejte rovnoměrně na pomoučeném vále na tloušťku zhruba 1 cm.
- Pomocí středně velkého skleničky nebo vykrajovátka vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete vrchní stranu langošů olejem.
- Pečte langoše v troubě asi 10 až 15 minut nebo dokud nejsou zlatavé.
- Po vyjmutí z trouby můžete ještě přidat různé směsi na langoše, jako je třeba česnek, strouhaný sýr, nebo cokoliv jiného, co máte na langoších rádi.
- Podávejte pečené langoše teplé. Můžete je ozdobit bylinkami nebo dalšími ingrediencemi podle své chuti.
Preferujete pečené langoše před těmi smaženými? Pak jsou pro vás tyto pravé domácí langoše z trouby ideální volbou. Chutnají skvěle, ušetří vám čas smažením, a navíc nejsou tak mastné, což je velká výhoda.