Výborný recept na domácí podmáslový chleba bez kynutí je skvělou možností, jak si připravit čerstvý a lahodný chléb kdykoliv budete chtít, a navíc na tom není nic těžkého. Zkuste si také tento jednoduchý recept a užijte si skvělou chuť domácího chleba.
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce sušeného droždí
- 1 1/2 hrnku teplé vody
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
- Trochu másla na vytření pekáčku
Postup
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, sůl, cukr a droždí.
- Přidejte teplou vodu a máslo. Míchejte, dokud nevznikne těsto.
- Vymažte pekáček máslem. Přeneste těsto do pekáčku a vyrovnejte povrch.
- Zakryjte pekáček a nechte těsto odpočívat asi 2 hodiny, aby kynulo a zvětšilo svůj objem.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Pekáček vložte do předehřáté trouby a pečte chléb asi tak 30 až 40 minut, nebo dokud není chléb zlatavě hnědý a nezazní dutý zvuk, když na něj poklepnete.
- Nechte chléb vychladnout v pekáčku nebo na mřížce před samotným krájením a užijte si jeho skvělou chuť.
Tento domácí podmáslový chleba bez kynutí je velice jednoduchý a chutný. Má krásně křupavou kůrku a měkký prostředek. Můžete si ho dopřát samotný k nějakému jídlu nebo s máslem, medem nebo obložit jakkoliv jinak podle vašich chutí.