Rybí salát z kapra může skvěle posloužit jako osvěžující a zdravá volba pro lehký oběd nebo večeři. No a jaký jiný než domácí rybí salát, který si sami připravíme a doladíme k dokonalosti podle své chuti, hm? Zkuste tento recept a užijte si skvělý a čerstvý salát z kapra, který vám například zbyl.
Ingredience
- 300 g pečeného nebo vařeného kapřího masa, vychlazeného a nakrájeného na kousky
- 1 velká okurka nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 1/2 červené cibule nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce opláchnutých kaparů (nepovinné)
- 1/4 hrnku nasekané čerstvé petrželky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V míse smíchejte nakrájené kapří maso, okurku, papriku, cibuli, kapary a petržel.
- V menší misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přelijte připravený salát tímto dresinkem a důkladně promíchejte.
- Ochutnejte a podle potřeby ještě přidejte sůl a pepř.
- Nechte hotový rybí salát odpočívat v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě prolily, ideálně však o něco déle.
- Před podáváním můžete salát posypat další čerstvou petrželkou.
Tento domácí rybí salát z kapra je skvělým způsobem, jak využít například zbylé kapří maso v lehkém a chutném rybím pokrmu. Podávejte salát samostatně nebo s čerstvým, křupavým chlebem.