Sádlovky aneb důlkové koláčky – recept

Připravte si tyto skvělé sádlovky aneb důlkové koláčky. Mají tvar menších koláčků a jsou prostě skvělé. Pokud chcete někoho dokonale pohostit, nebo si sami pochutnat na vynikajících koláčcích, tak s tímto receptem se vám to zaručeně povede.

Ingredience

  • 200 g sádla nebo másla
  • 100 g cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 300 g hladké mouky
  • Náplň podle vašeho výběru (marmeláda, džem, ořechová náplň)

Postup

  1. Příprava těsta:
    • Ve velké míse utřete měkké máslo s cukrem dohladka.
    • Přidejte vanilkový extrakt a špetku soli, dále postupně přidávejte hladkou mouku a zpracovávejte těsto, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  2. Tvarování těsta:
    • Z těsta vytvořte malé kuličky (asi velikosti vlašského ořechu) a pokládejte je na plech s pečicím papírem s dostatečným odstupem.
  3. Vytvoření důlků:
    • Na každou kuličku těsta stiskněte prostředek prstem nebo zadní stranou malého lžíce, vytvoříte tím důlek pro náplň.
  4. Pečení:
    • Troubu předehřejte na teplotu 180 až 190 °C.
    • Pečte důlkové koláčky asi 10 až 12 minut, nebo dokud nejsou okraje koláčků zlatavé.
  5. Přidání náplně:
    • Po vyjmutí koláčků z trouby je nechte chvíli vychladnout.
    • Do vytvořených důlků můžete přidat náplň podle vašeho výběru. Například marmeládu, džem, ořechovou náplň nebo třeba čokoládovou ganache.
  6. Dokončení:
    • Koláčky nechte úplně vychladnout, aby náplň ztuhla.

Sádlovky aneb důlkové koláčky jsou skvělou možností, jak připravit chutné a atraktivní koláčky ať už na doma, nebo jako pohoštění. Skvěle se budou vyjímat také na jakémkoliv slavnostním stole.

Napsat komentář