Dvoubarevná bábovka s tvarohem je skvělým způsobem, jak vytvořit atraktivní a chutnou bábovku. Přitom je to tak snadné. Stačí spojit tmavé a světlé těsto. Jedná se v podstatě o mramorovanou bábovku, která skvěle chutná a vypadá po nakrájení úžasně.
Ingredience
Pro světlé těsto
- 200 g tvarohu
- 100 g másla
- 150 g krystalového cukru
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- Vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr), dle chuti
Pro tmavé těsto
- 100 g tvarohu
- 50 g másla
- 50 g kakaa
- 100 g krystalového cukru
- 2 vajíčka
- 100 g hladké mouky
- 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku. Vymažte ji máslem a vysypte strouhankou nebo hrubou moukou.
- Světlá část: Ve velké míse smíchejte tvaroh, měkké máslo, cukr a vanilkový extrakt. Přidejte vajíčka a dobře promíchejte. Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a promíchejte dohladka.
- Tmavá část: Ve druhé míse smíchejte tvaroh, měkké máslo, kakao a cukr. Přidejte vajíčka a promíchejte. Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a promíchejte dohladka.
- V připravené formě na bábovku vytvářejte vrstvy tvarohového těsta. Začněte se světlou vrstvou, na ni nanesete tmavou vrstvu. Tak střídavě pokračujte, dokud všechno těsto nespotřebujete.
- Tvarohovou bábovku dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut. Můžete vyzkoušet špejlí, jestli už je hotová.
- Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 10 minut, poté ji opatrně vyklopte a nechte úplně vychladnout.
Takto připravená dvoubarevná bábovka s tvarohem bude vzhledově zajímavá po rozkrojení, a kromě toho skvěle chutná. Při vrstvení dejte pozor, aby se vrstvy příliš nepromíchaly a aby byl výsledný efekt co nejvíce kontrastní.