Dvoubarevná bábovka s tvarohem – recept

Dvoubarevná bábovka s tvarohem je skvělým způsobem, jak vytvořit atraktivní a chutnou bábovku. Přitom je to tak snadné. Stačí spojit tmavé a světlé těsto. Jedná se v podstatě o mramorovanou bábovku, která skvěle chutná a vypadá po nakrájení úžasně.

Ingredience

Pro světlé těsto

  • 200 g tvarohu
  • 100 g másla
  • 150 g krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • Vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr), dle chuti

Pro tmavé těsto

  • 100 g tvarohu
  • 50 g másla
  • 50 g kakaa
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 vajíčka
  • 100 g hladké mouky
  • 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku. Vymažte ji máslem a vysypte strouhankou nebo hrubou moukou.
  2. Světlá část: Ve velké míse smíchejte tvaroh, měkké máslo, cukr a vanilkový extrakt. Přidejte vajíčka a dobře promíchejte. Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a promíchejte dohladka.
  3. Tmavá část: Ve druhé míse smíchejte tvaroh, měkké máslo, kakao a cukr. Přidejte vajíčka a promíchejte. Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a promíchejte dohladka.
  4. V připravené formě na bábovku vytvářejte vrstvy tvarohového těsta. Začněte se světlou vrstvou, na ni nanesete tmavou vrstvu. Tak střídavě pokračujte, dokud všechno těsto nespotřebujete.
  5. Tvarohovou bábovku dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut. Můžete vyzkoušet špejlí, jestli už je hotová.
  6. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 10 minut, poté ji opatrně vyklopte a nechte úplně vychladnout.

Takto připravená dvoubarevná bábovka s tvarohem bude vzhledově zajímavá po rozkrojení, a kromě toho skvěle chutná. Při vrstvení dejte pozor, aby se vrstvy příliš nepromíchaly a aby byl výsledný efekt co nejvíce kontrastní.

Napsat komentář