Dvoubarevná tvarohová bábovka s pomerančem – recept

Hledáte tak trochu originální bábovku? Máme pro vás skvělý hrnkový recept! Dvoubarevná tvarohová bábovka s pomerančem je příjemnou a osvěžující variantou na vynikající bábovku, která je jednoduchá na přípravu a skvěle chutná.

Ingredience

Pro „oranžovou“ vrstvu

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/4 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • Šťáva a kůra z 1 pomeranče, nejlépe BIO
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Oranžové potravinové barvivo (dle potřeby)

Pro „bílou“ vrstvu

  • 1 hrnek tvarohu
  • 1/4 hrnku cukru krystal
  • 1 vejce
  • Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (dle chuti)

Postup

  1. Zapněte si troubu na 180 °C. Připravte si formu na bábovku – vymažte ji máslem a vysypte strouhankou nebo jak jste zvyklí.
  2. Oranžová vrstva: Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, olej, vajíčka, šťávu a kůru z pomeranče, potravinové barvivo a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké oranžové těsto.
  4. Bílá vrstva: V jiné míse smíchejte tvaroh, krystalový cukr, vajíčko a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
  5. Nalijte polovinu oranžového těsta do připravené formy na bábovku.
  6. Nalijte bílé tvarohové těsto na vrch oranžového těsta.
  7. Nalijte zbytek oranžového těsta na vrch bílého tvarohového těsta.
  8. Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 minut. V poslední čtvrtině pečení zkuste špejlí, jestli už je bábovka upečená. Po zapíchnutí a vytažení musí být suchá bez přilepeného těsta.
  9. Po upečení nechte tuto dvoubarevnou bábovku s pomerančem úplně vychladnout ve formě a zkuste ji opatrně vyklopit.

Tato dvoubarevná tvarohová bábovka s pomerančem bude mít krásnou vizuální kombinaci oranžové a bílé vrstvy. Můžete ji ozdobit moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak je, jako originální a lahodnou bábovku, která na první pohled zaujme úžasným vzhledem a také svou chutí.

Napsat komentář