Hledáte tak trochu originální bábovku? Máme pro vás skvělý hrnkový recept! Dvoubarevná tvarohová bábovka s pomerančem je příjemnou a osvěžující variantou na vynikající bábovku, která je jednoduchá na přípravu a skvěle chutná.
Ingredience
Pro „oranžovou“ vrstvu
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku krystalového cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 2 vejce
- Šťáva a kůra z 1 pomeranče, nejlépe BIO
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- Špetka soli
- Oranžové potravinové barvivo (dle potřeby)
Pro „bílou“ vrstvu
- 1 hrnek tvarohu
- 1/4 hrnku cukru krystal
- 1 vejce
- Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (dle chuti)
Postup
- Zapněte si troubu na 180 °C. Připravte si formu na bábovku – vymažte ji máslem a vysypte strouhankou nebo jak jste zvyklí.
- Oranžová vrstva: Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, olej, vajíčka, šťávu a kůru z pomeranče, potravinové barvivo a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
- Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké oranžové těsto.
- Bílá vrstva: V jiné míse smíchejte tvaroh, krystalový cukr, vajíčko a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
- Nalijte polovinu oranžového těsta do připravené formy na bábovku.
- Nalijte bílé tvarohové těsto na vrch oranžového těsta.
- Nalijte zbytek oranžového těsta na vrch bílého tvarohového těsta.
- Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 minut. V poslední čtvrtině pečení zkuste špejlí, jestli už je bábovka upečená. Po zapíchnutí a vytažení musí být suchá bez přilepeného těsta.
- Po upečení nechte tuto dvoubarevnou bábovku s pomerančem úplně vychladnout ve formě a zkuste ji opatrně vyklopit.
Tato dvoubarevná tvarohová bábovka s pomerančem bude mít krásnou vizuální kombinaci oranžové a bílé vrstvy. Můžete ji ozdobit moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak je, jako originální a lahodnou bábovku, která na první pohled zaujme úžasným vzhledem a také svou chutí.