Tyto top eskymo řezy na plech musíte určitě vyzkoušet. Kombinace piškotového těsta, kokosu a čokoládové polevy je prostě výjimečná. A představte si tyto řezy důkladně vychlazené – to je prostě luxus! Máte na ně také takovou chuť? Tak nečekejte a připravte si tyto skvělé eskymo řezy.
Ingredience
Na piškotové těsto
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň
- 400 ml kokosového mléka
- 100 g strouhaného kokosu
- 150 g cukru
- 2 lžíce hladké mouky
Na čokoládovou polevu
- 150 g hořké čokolády
- 2 lžíce másla
Postup
- Piškotové těsto:
- V míse ušlehejte vejce s cukrem do světlé pěny.
- Přidejte hladkou mouku, strouhaný kokos a prášek do pečiva. Opatrně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu (například 30×20 cm) a upečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a pružné na dotek.
- Upečený piškot nechte vychladnout.
- Náplň:
- Ve hrnci smíchejte kokosové mléko, strouhaný kokos, cukr a hladkou mouku.
- Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.
- Hotovou kokosovou náplň nalijte na vychlazený piškotový základ a vyrovnejte.
- Čokoládová poleva:
- Rozehřejte na vodní lázni hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud nejsou obě složky rozpuštěné a hladké.
- Poleva a dokončení:
- Polevou zalijte kokosovou náplň a zajistěte, aby se rovnoměrně rozlila po povrchu.
- Řezy dejte do mrazáku a nechte je minimálně několik hodin nebo nejlépe přes noc ztuhnout. To zajistí, že náplň bude pevná a čokoládová poleva ztuhne.
- Krájení a podávání řezů:
- Před podáváním řezy nakrájejte na požadované kousky.
Tento originální top recept na kokosové Eskymo řezy s piškotovým těstem vám přináší chutný a neodolatelný dezert, který potěší všechny milovníky kokosu a čokolády.