Fazolová pomazánka je lahodná pomazánka připravená z fazolí, která může být použita na chleba, tousty nebo jako dip pro zeleninu a další občerstvení na stole. Existuje mnoho variant fazolových pomazánek a záleží také na vás, jak si tuto pomazánku z fazolí finálně dochutíte a vylepšíte podle sebe.
Ingredience
- 1 plechovka bílých fazolí, opláchnuté a osušené
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Dejte opláchnuté a osušené fazole, nasekaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu a mletý kmín do mixéru.
- Mixujte všechny ingredience dohladka. Můžete podle potřeby přidat trochu vody nebo dalšího olivového oleje, pokud je směs příliš hustá. Množství záleží na tom, jakou finální konzistenci pomazánky preferujete a pro jaký účel.
- Dochuťte pomazánku solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžete pomazánku ozdobit nasekanou například čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Vynikající fazolová pomazánka je zdravá alternativa k tradičním pomazánkám a je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Má příjemnou, výraznou chuť díky česneku a kmínu. Skvěle chutná na čerstvém pečivu.