Fazolové lusky jsou nejen moc dobré, ale také zdravé a výživné. Připravte si tyto vynikající fazolové lusky na smetaně jako lehčí oběd nebo večeři. Recept je velice jednoduchý a podle chuti můžete přidat například slaninu nebo nějakou dobrou uzeninu. Tak co vy na to?
Ingredience
- Fazolové lusky (můžete použít čerstvé nebo konzervované)
- 1/2 hrnku smetany na vaření
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- Sůl a pepř podle chuti
- Kopr nebo petrželka na ozdobení (volitelně)
Postup
- Pokud používáte čerstvé fazolové lusky, začněte tím, že fazolové lusky opláchnete a odstraníte tvrdé konce. Pokud používáte konzervované lusky, stačí je jej propláchnout.
- Rozehřejte máslo na pánvi na středním ohni, přidejte nasekaný česnek a krátce jej osmahněte, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte fazolové lusky na pánev a opatrně je smíchejte s česnekem. Osmahněte společně asi 2 až 3 minuty, dokud fazolové lusky nezačnou měknout.
- Přidejte smetanu na vaření a nechte směs povařit. Vařte na mírném ohni a občas promíchejte, dokud smetana nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
- Ochutnejte směs fazolových lusků a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Můžete také posypat nasekaným koprem nebo petrželí pro ozdobu a další příjemnou chuť.
- Podávejte fazolové lusky na smetaně jako přílohu nebo jako hlavní pokrm s plátky čerstvého chleba nebo třeba s bramborami.
Připravte si tento jednoduchý recept. Můžete ho upravit podle svých preferencí přidáním dalších ingrediencí, jako je třeba cibule, slanina, sýr, nebo olivy. Je to snadné a výživné jídlo, které se dá různě obměňovat.