Jídlo pro pořádné chlapy. Fazolový guláš s klobásou nebo jinou uzeninou je chutné jídlo, které je jednoduché připravit, zasytí a je výživné díky obsahu bílkovin a případně použité uzenině.
Ingredience
- 2 až 3 klobásy (například klobásy chorizo, párky, nebo kabanos)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika (červená, žlutá nebo zelená), nakrájená na proužky
- 1 plechovka fazolí podle vaší volby, opláchnuté a osušené
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- Rýže nebo chléb na podávání (volitelně)
Postup
- Nejprve připravte klobásy. Nakrájejte na plátky nebo kolečka podle sebe.
- Na větší pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibulku a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 30 sekund, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte nakrájenou klobásu a opečte ji asi 5 minut, dokud nezíská barvu a není tak akorát.
- Přidejte nakrájenou papriku a osmahněte ji asi 3 minuty, dokud nezměkne.
- Přidejte fazole, nasekaná rajčata, sladkou papriku a mletý kmín. Promíchejte spolu důkladně všechny ingredience.
- Nalijte kuřecí nebo zeleninový vývar a přivedete směs k varu.
- Snižte teplotu a nechte fazolový guláš vařit tak asi 25 minut, dokud nezhoustne a všechny chutě se dobře nepropojí. Během vaření občas zamíchejte.
- Ochutnejte guláš a přidávejte sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte fazolový guláš s klobásou například s čerstvým pečivem. Posypejte podle chuti například koriandrem nebo petrželkou na ozdobu.
Tento skvělý fazolový guláš s klobásou nebo jinou uzeninou podle vaší chuti je skvělým pokrmem nejen pro chlapy. Zahřeje, zasytí a podle chuti můžete samozřejmě přidat také další ingredience, jako jsou třeba chilli papričky pro pikantní chuť, nebo další zeleninu, jako například kukuřici.